Anlita bergvärmefirma

Att skaffa bergvärme är en stor investering och du vill naturligtvis känna att firman du anlitar både är seriös och pålitlig, gör ett bra jobb och ger dig ett bra pris. Men hur ska man egentligen gå till väga när man väljer vilken bergvärmefirma man ska anlita?

Ta in flera offerter
Kostnaden för att skaffa bergvärme kommer som sagt att vara stor, det kommer man inte ifrån, men med det sagt så kan det faktiskt skilja sig mer i pris än man kanske kan tro. Det lönar sig därför att ta in offerter från flera olika firmor för att se vilket pris de kan erbjuda dig. För att firmorna ska kunna lämna ett kostnadsförslag behöver de veta vilka förutsättningar du har och kommer därmed att vilja undersöka din bostad och dina markförhållanden. Det kan därför vara en god idé att koncentrera sig på ett antal bergvärmefirmor som verkar lovande istället för att kontakta alla du kan hitta, helt enkelt för att det annars kan bli ganska tids- och energikrävande för dig.

Hör dig för
För att hitta firmorna som verkar lovande kan du höra dig för bland vänner, grannar och kollegor. Det är populärt att byta till bergvärme och du har säkert någon i din närhet som har gjort det. Fråga vilken firma de anlitade och om de är nöjda med resultatet. Du kan också söka på nätet efter omdömen, och du kan förstås även gå direkt till företagen och be om referenser för att få prata med tidigare kunder och höra deras erfarenheter.

Gör research
Det bästa du kan göra är att läsa på så att du själv vet vad det handlar om och har kött på benen när du ska göra ditt val. Tänk till exempel på att olika firmor kan göra olika bedömningar och därmed lämna olika prisförslag. Det är mycket enklare att jämföra offerter när du själv har skaffat dig kunskap i ämnet.